2020. October 23., Friday| Gyöngyvér, János, Gyöngyi
Koronavírus tájékoztatás 2020. 10. 23
A mai napon újabb pozitív teszt igazolta a COVID-19 vírus jelenlétét. Minden kedves itt élőt arra kérek, hogy tartsuk be a szigorodó járványügyi előírásokat! Azokat, akik megfertőződtek támogassuk a mielőbbi gyógyulás érdekében!
Ajánlattételi felhívás a 2019. évi Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázaton belül belterületi út felújítására
Ajánlattételi felhívás a 2019. évi Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázaton belül belterületi út felújítására Tiszacsege Város Önkormányzata (továbbiakban: Ajánlatkérő) a BMÖFT/5-20/2019. iktatószámú miniszteri döntés értelmében pályázatot nyert az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” megnevezésű pályázat keretén belül belterületi út felújítására.
Tájékoztatás a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat által a hátrányos helyzetű lakosság számára tervezett adományosztással kapcsolatban
Adományozás időpontja: 2020.10.22. 14.00 órától. Helyszíne: 4066 Tiszacsege, Fő u. 71. (Kommunális Szolgáltató épülete). Adományok típusa: Használt ruha (lakossági felajánlás), élelmiszercsomag (300 db), egytálétel (300 adag)
Tájékoztatás az Október 23-i ünnepségről
Az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a járványügyi helyzetre való tekintettel idén, 2020. október 23-án 10:00-órától az ünnepség csak részben kerül megrendezésre.
Tájékoztatás a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről (2020/2021-es tanév)
Tiszacsegei Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a Tisztelt szülőt/törvényes képviselőt, hogy a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja, 5 hónapos kortól 18 éves korig, az őszi, téli, tavaszi tanítási szünetben, valamint a nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon keresztül.
E.ON üzemszünet értesítő
Áramszünet ideje: 2020.10.20., 9:00-16:00ig.
Tiszacsege település szavazatszámláló bizottságainak összetétele a 2020. október hó 18. napon esedékes időközi önkormányzati választáson
Tiszacsege település szavazatszámláló bizottságainak összetétele a 2020. október hó 18. napon esedékes időközi önkormányzati választáson
Koronavírus tájékoztatás
A koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése és a megbetegedések elkerülése érdekében kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsokat.
Koronavírussal kapcsolatos legfrissebb információk 2020. 10. 12.
Tájékoztatom Önöket, hogy településünkön is megjelent a koronavírus, jelenleg 1 fő koronavírusra pozitívan tesztelt lakost illetően van hivatalos információnk Dr. Gadóczi István háziorvos által.
Tájékoztatás a választás napi étkeztetésről
Hivatalosan tájékoztatom Önöket, hogy a híresztelésekkel ellentétben Tiszacsege Város Önkormányzata a 2020. október 18. napjára feloszlatás következtében kitűzött időközi helyi önkormányzati választáson biztosítja mind a 85 fő (választottak és delegáltak – HVI, HVB, SZSZB) részére a napi étkeztetést.
Idősek napja 2020
Városi Idősek Napján köszöntöttük Tiszacsege nagyszerű idős lakóit. A hangulatért Tarnai Kiss László és fia, Marci valamint kiváló zenésztársuk, Tibi volt a felelős ✌️A szokásos, rendkívül színvonalas, hangulatos műsort kaptunk, amelyben a legnagyobb élmény a magyar nóták közös éneklése volt.
Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Hivatala (a továbbiakban: Járási Hivatal) részéről hivatalból indult eljárás során elsőfokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörben eljárva meghozták az alábbi határozatot.
Afrikai sertéspestis miatt szigorúan korlátozott terület bővítését elrendelő határozat
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal eljáró Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály elsőfokú élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatósági jogkörében eljárva meghozták az alábbi határozatot:....
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
Tiszacsege Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.
Tájékoztatás a Tiszacsegei Termálfürdő téli nyitvatartási rendjéről
2020. október 5-től (hétfőtől) kezdődően a Tiszacsegei Termálfürdő átáll a téli nyitvatartási rendre.
Tiszacsege legidősebb lakójának köszöntése az Idősek Világnapja alkalmából
Az Idősek Világnapja alkalmából Bartha Jánosné alpolgármester asszonnyal köszöntöttük városunk legidősebb lakóját, a 99 éves Végh Gyuláné Erzsike nénit.
Idősek Napja 2020
Szeretettel várom Önöket 2020. október 9-én (pénteken) a Szolgáltató Csarnokban, ahol Tarnai Kiss László nótaénekes műsora után egy finom vacsorával látjuk vendégül a tisztelt szépkorúakat!
Koronavírus tájékoztató (2020. 09. 30.)
Bizonyára már Önök is értesültek arról, hogy a koronavírus-járvány már elérte a környező településeket. Ennek kapcsán polgármesteri kötelességem és egyben felelősségem is tájékoztatni Önöket arról, hogy az elkövetkező időszakban fokozottan figyeljenek oda a higiéniai és távolságtartási szabályok betartására, a szájmaszk helyes használatra.
Tájékoztatás Képviselő-testületi üléssel kapcsolatosan megjelent értesülésekről
A következő hivatalos tájékoztatást kívánom adni Önöknek a felmerült, időközi választást megelőző hangulatkeltéssel kapcsolatosan.
Humán szolgáltatások fejlesztése Hajdúnánáson és vonzáskörzetében
A pályázat céljai a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, továbbá a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.

Tájékoztatás Képviselő-testületi üléssel kapcsolatosan megjelent értesülésekről

Created at: 3 weeks ago | Updated at: 3 weeks ago

Tisztelt Tiszacsegei lakosság!

A következő hivatalos tájékoztatást kívánom adni Önöknek a felmerült, időközi választást megelőző hangulatkeltéssel kapcsolatosan.

Véleményünk szerint a 2020. július 16-án, a 4 fős többség által feloszlatott testületnek nem szabad hagyni, hogy a 2020. október 18-án megválasztásra kerülő testület munkáját meghatározó, lehetőségeit keretek közé szorító döntéseket hozzon. Ahogy a többségtől megszokhattuk, sosem a napirendi pontok elfogadása a kérdés, hanem a „különfélék”-ben előterjesztett (továbbá zárt ülésen tárgyalandó) szóbeli előterjesztések okozták akár a feloszlatást, akár mást.

Nincs ez másként most sem, hiszen a többség a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjprogram és a Rendkívüli Támogatás (REKI) mögé bújva próbálták módosítani a Szervezeti és Működési Szabályzatot (továbbiakban: szmsz), hogy a jövőben a polgármester helyett a képviselő-testület döntsön a beérkező települési támogatás kérelmek (közismerten segély) elbírálásáról.

Álláspontom szerint ez több szempontból is aggályos, erkölcstelen és a nehéz helyzetben lévő emberek kárára van:

  • A segélyért folyamodó, bármilyen okból anyagilag nehéz helyzetbe került tiszacsegei emberek személyes problémája nem tartozik 7 emberre.

  • Megválasztásom óta elmondhatom, hogy a segélyért folyamodók problémáiban az a közös, hogy azonnali elbírálást igényelt – és rendszerint azonnal segítettünk is.

  • Végül, de nem utolsó sorban nem engedhettem meg azt, hogy a rászoruló és bajba került tiszacsegei emberek megsegítése ugyanannak a többségnek a szeszélye legyen, akik feloszlatták ezt a testületet. Velem lehet játszadozni az interneten (mint tapasztaljuk), de a csegei emberekkel nem!

Amennyiben a tisztelt választópolgárok a folytatás mellett döntenek, a választást követő első testületi ülésen én magam terjesztem elő az új testületnek, hogy 2020/2021-es tanévben a Bursa Hungarica ösztöndíjjal megegyező összegű, egyszeri támogatásban részesüljenek az arra jogosultak.

A Rendkívüli Támogatást illetően pedig az a határozott véleményem, hogy a pályázat azért kettő körös, hogy amelyik önkormányzatnak az első körben beadott pályázata valamilyen oknál fogva nem részesült támogatásban, annak legyen még egy esélye. Tiszacsege Város Önkormányzata 7,6 millió forintot nyert az első körben, így könnyen lehet, hogy a második körben már nem részesült volna támogatásban. Elvégre, olyan nincs, hogy valamelyik önkormányzat kettő alkalommal kap Rendkívüli Támogatást, másik pedig egyik alkalommal sem.


Csatolt fájl megnyitása új lapon (.pdf)

Tisztelettel:
Fekete Gergő
Polgármester