2020. May 28., Thursday| Emil, Csanád, Vilmos
E.ON üzemszünet értesítő
Áramszünet helye: Tiszacsege. Áramszünet ideje: 2020.06.29., 09:30-16:00 óra között.
Tájékoztatás a Tiszacsegei Termálfürdőről
A Tiszacsegei Termálfürdő a korábban kihirdetettekkel ellentétben a COVID-19 járvány kapcsán hozott intézkedések miatt nem nyit meg.
E.ON üzemszünet értesítő
Áramszünet helye: Tiszacsege, Nagymajor. Áramszünet ideje: 2020.06.19., 09:00-16:00 óra között
Tájékoztatás a Fonyódligeti üdülő foglalási határidejéről
Fonyódligeti üdülőbe 2020. május 31. napjáig tehetik meg.
Szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről
Tiszacsege Város Önkormányzatának Jegyzője tájékoztatja a Tisztelt szülőt/törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi...
Afrikai sertéspestis miatt fertőzött terület bővítését elrendelő határozat
Az egyes tagállamokban előforduló afrikai sertéspestissel kapcsolatos járványügyi intézkedésekről, és a 2014/178/EU végrehajtási határozat hatályon kívül helyezésére szóló 2014/709/EU...
Tájékoztatás a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, és az ellenőrzött bejelentésekről
Tájékoztjuk a tisztelt tiszacsegei lakosságot, hogy a 2020. május 18. napjától hatályos 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idejére a jegyzői hatáskörbe tartozó államigazgatási eljárás esetén is a korábbi hatósági...
Virágos balkonok, virágos kertek címen meghírdetett pályázati lehetőség versenyfelhívás
A lakosságnak szóló virágosítási pályázat célja, hogy jó minőségű fotókon keresztül mutassa meg, hogy milyen dísznövényeket, egynyári- és évelő virágokat, fűszernövényeket, dézsás növényeket ültettek közvetlen környezetükben az emberek
Képviselő-testületi ülés 2020. május 07.
Képviselő-testületi ülés 2020. május 07.
Babakötvényes számlanyitás Ügyfélkapun keresztül
Amennyiben gondoskodni szeretne gyermeke jövőjéről, és ezért Babakötvényt kíván vásárolni, akkor az Ügyfélkapun keresztül (Magyarország.hu) már otthonról is megnyithatja gyermeke részére az ehhez szükséges Kincstári Start-értékpapírszámlát.
E.ON üzemszünet értesítő
Tisztelt Lakosság! Az E.ON Hungária Zrt. tájékoztatása alapján, 2020.05.12. napján 9:00 - 16:00-ig tervezett üzemszünet várható az alábbi helyeken:
Nem kell postára mennie, rendezze otthonról vízdíj-számláját!
Hogyan fizethet? 1. átutalással, csoportos beszedési megbízással 2. Díjneten keresztül
Érettségizők figyelmébe: jelentős változások az autóbusz-közlekedésben
A VOLÁNBUSZ Zrt. a várhatóan május 4-től 21-ig lebonyolításra kerülő érettségi vizsgák elősegítése érdekében többletjáratokat indít, mely Tiszacsege települését is érinti.
Lakossági tájékoztató a keletkezett építési, bontási törmelék kezeléséről
Tiszacsege Város közigazgatási területén 2010 óta jogszabályi változások miatt nem működhet építési törmelék lerakó telep.
Tájékoztatás idősek megsegítéséről
"Az öregség valójában nem az élet vége, hanem a koronája." - tartja a mondás. Tiszacsege nagyon sok szempontból egy nagyszerű hely
Áramszüneti értesítés
Az E.ON Hungária Zrt. tájékoztatása alapján előreláthatólag 2020. május 12-én 9:00 – 16:00 óráig az alábbi közterületeken lesz tervezett üzemszünet:
Közlemény a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban (2020. 04. 14.)
Kereken egy hónapja, hogy a koronavírus felborította a hétköznapjainkat. Magyarország kormányának gyors, hatásos és eredményre vezető intézkedései miatt
Húsvéti tájékoztató
Tisztelt Tiszacsegei Lakosok! Kedves barátaim! Orbán Viktor Miniszterelnök Úr mai bejelentésén alapulva a következőkről tájékoztatom Önöket a húsvéti időszakot
Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről
Tiszacsege Város Önkormányzatának Jegyzője tájékoztatja a Tisztelt szülőt/törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi
Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Hivatala (a továbbiakban: Járási Hivatal) a Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának

Közlemény a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban (2020. 04. 14.)

Created at: 1 month ago | Updated at: 1 month ago

Tisztelt Tiszacsegeiek, kedves barátaim!

Kereken egy hónapja, hogy a koronavírus felborította a hétköznapjainkat. Magyarország kormányának gyors, hatásos és eredményre vezető intézkedései miatt nyugodtan kijelenthető, hogy Magyarországon a vírus terjedése jelentősen lassabb, mint a nyugat-európai országokban.

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ezt a vírust elkerülni nem tudjuk mi sem. Előbb vagy utóbb, de begyűrűzik hozzánk is, hiszen a 21. században a világ minden tája szoros összefonodásban van egymással. Gondoljanak csak bele, hogy ha valaki rendel az internetről egy terméket, vagy vásárol a boltban, hány kézen (és országon) megy az keresztül, mire a postás vagy a futár kiszállítja azt a tiszacsegei lakcímre. Minden, amit tehetünk a vírus megelőzése érdekében az egyéni szinten kezdődik – Önöknél, az otthonukban. A megfelelő védekezéssel, a javaslatok megfogadásával és a személyi higiéniai szabályok betartásával mi, tiszacsegei lakosok megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy elejét vegyük a vírus megjelenésének a városunkban.

Önkormányzati szinten hozhatunk bármilyen intézkedést, szigorítást – a valóságban nincs hatáskör azok betartatására vagy szankcionálására akkor, ha valaki azt nem tartaná be. A hatósági határozattal karantén alá vont, továbbá az önkéntes karantén időszakot töltő személyek száma folyamatosan változik, ami abból ered, hogy rengeteg dolgos-szorgos tiszacsegei lakos vagy hozzátartozója dolgozik valamely nyugat-európai országban – és elkezdtek hazatérni. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a puszta tény, hogy valaki külföldről hazatért nem azt jelenti, hogy megbetegedett.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy olyan nagyszerű város polgármestere lehetek, mint Tiszacsege, amit olyan kivételes lakók laknak, mint Önök. Köszönhetően az Önök példaértékű és szabálykövető hozzáállásának, Tiszacsegén nincs koronavírusra pozitívan tesztelt személy. Ez egy hatalmas eredmény, joggal lehet büszke minden egyes tiszacsegei lakos saját magára, hiszen a jelenlegi járványügyi helyzetben mindenkinek hozzá kellett tennie a saját részét, hogy ez az állítás megállja a helyét.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tiszacsegei lakosok tájékozott része következetesen és bölcsen megfogadja a kormány és az önkormányzat kéréseit, amely a társadalmi távolságtartásra és személyi higiéniára vonatkoznak. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem mászkál és leskelődik mások után azt firtatva, hogy ők mit csinálnak. Mindig lesznek olyanok, akik a Kormány döntéseivel ellentétesen viselkednek és cselekednek, de ahogy a mondás tartja: „mindenkinél ott az értelem”.

Mint Tiszacsege Város Polgármestere, én elismerem az Önök erőfeszítéseit és áldozathozatalát ebben a kiélezett, türelmünket próbára tevő helyzetben. Éppen ezért, mindaddig amíg Magyarország Kormánya a járványügyi helyzet kapcsán nem lép fel szigorúbban országos szinten, úgy én sem érzem magam erre felhatalmazva helyi szinten. Tiszacsege Város Operatív Törzse a járványügyi helyzetet illetően kivétel nélkül, mindig a Kormány döntéseivel összhangban hozza meg döntéseit, amennyiben olyan döntés születik kormányzati szinten, amelynek helyi relevanciája van.

Elhiszem és tisztában vagyok vele, hogy sokuk már telítődtek a koronavírussal kapcsolatos információkkal. Elég bekapcsolni a tévét, a rádiót, a közösségi médiát vagy az internetet – mindenhol azzal szembesülünk, hogy a koronavírus éppen melyik országban hány halálos áldozatot követelt, vagy okozott megbetegedéseket. Az információs társadalom aktív tagjaként nap mint nap találkozom én is ezekkel az információkkal, adatokkal – pedig munkám során nekem nagyságrendekkel kevesebb időm van otthon lenni, és telítődni ezekkel a hírekkel a média által, mint azoknak, akik bölcsen otthon maradnak. Megértem, hogy sokakban ez feszültséget és aggodalmat kelt, hiszen bármilyen okból adódóan sokan a saját életvitelünkön érzékeljük a járványügyi helyzet különböző vonatkozásait. Azonban arra kérek mindenkit, hogy próbáljon megnyugodni, hiszen mindezektől függetlenül az életünk megy tovább és hiszem, hogy a nagyszerű tiszacsegei lakosok életében vannak olyan személyek, kihívások és elfoglaltságok, amelyekre összpontosítva az aggodalom helyét átveheti az önzetlenség, bajtársiasság és egymásra figyelés.

Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy a járványügyi helyzetet illetően mindig a leghitelesebb forrásból tájékozódjanak, amely jelen esetben a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon elérhető információk jelentik.

 


Fekete Gergő
Polgármester