2020. August 14., Friday| Marcell, Maximilián
Tájékoztatás földi szúnyoggyérítésről
A kezelés pontos időpontja: 2020. augusztus 17. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 18. vagy 19. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
Közlemény - Tiszacsege településen az egyéni listás képviselőjelölt és a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számáról
Közlemény - Tiszacsege településen az egyéni listás képviselőjelölt és a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számáról
Tájékoztatás a Tiszacsegei Termálfürdő teljeskörű nyitásáról
Örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2020.08.08. (szombat) naptól kezdődően a megfelelő vízmintának köszönhetően Tiszacsegei Termálfürdő kis- és úszómedencéje, valamint kempingje is szeretettel várja régi és új vendégeit!
Tájékoztatás az úszótanfolyamról
A Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola testnevelő tanárainak közreműködésével úszótanfolyam indul, amelynek időpontja 2020.08.11 (kedd) – 2020.08.15 (szombat).
Tájékoztató a Tiszacsegei Termálfürdő részleges nyitásáról
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tiszacsegei Termálfürdő részleges nyitása 2020. augusztus 5-én 10:00-kor lesz.
Tájékoztatás földi szúnyoggyérítésről
A kezelés pontos időpontja: 2020. augusztus 6. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 7. vagy 8. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
Tájékoztató légi szúnyoggyérítésről
A kezelés pontos időpontja: 2020. augusztus 03. napján, a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 04. vagy 2020. augusztus 05. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
A kezelés pontos időpontja: 2020. július 28. napján, napnyugta utáni órákban.
Tájékoztatás a Tiszacsegei Termálfürdő nyitás csúszásáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon értesültünk arról, hogy a 2020. augusztus 1-jére tervezett nyitás a vízminta kifogásolhatósága miatt előreláthatólag csúszik mindaddig, amíg a vízminta megfelelő nem lesz.
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
A kezelés pontos időpontja: 2020. július 28. napján, napnyugta utáni órákban.
Tájékoztató a Tiszacsegei Termálstrand nyitásáról
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tiszacsegei Termálfürdő 2020.08.01-jén megnyitja kapuit a fürdőzni vágyó vendégei előtt.
Lakossági tájékoztató az emlőszűrésről
Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti tiszacsegei hölgyeket, hogy számukra 2020. augusztus 7-13. között Debrecenben emlőszűrővizsgálat szerveződik. A vizsgálat ingyenes.
E.ON üzemszünet értesítő
Áramszünet ideje: 2020.07.28., 9:00-16:00ig.
Tájékoztató légi szúnyoggyérítésről
A kezelés pontos időpontja: 2020. július 22. napján, a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 23-24. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
Tájékoztatás a Központi Orvosi Ügyelet visszaköltözéséről
Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy 2020. július 15. napjától a Központi Orvosi Ügyelet a 4066 Tiszacsege, Fő utca 42. szám alatti háziorvosi rendelőben rendel.
Igazgatási szünet a Tiszacsegei Polgármesteri Hivatalban
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Tiszacsege Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2020. (I. 30.) KT. számú határozatával a Tiszacsegei Polgármesteri Hivatalban 2020. július 20. napjától 2020. július 31. napjáig tartó igazgatási szünetet rendelt el, mely időszak alatt az ügyfélfogadás szünetel.
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A kezelés pontos időpontja: 2020. július 7. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 8-9. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
A lakosság tűzmegelőzési ismereteinek felmérése és fejlesztése
Az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség (OTF) a lakosság tűzmegelőzési ismereteinek felmérése és fejlesztése céljából online felületen kitölthető interaktív tűzvédelmi teszteket készített, illetve továbbiakat készít.
E.ON üzemszünet értesítő
Tájékoztatjuk önöket, hogy településükön tervezett áramszünet lesz.
Összefogással a gyermekekért, a Kárpát-medencei magyarságért
Kérjük, csatlakozzon Ön is a Magyar Örökség díjas programhoz, a búzagyűjtéshez, mely idén, Trianon után száz évvel, immár tizedik alkalommal kerül meghirdetésre!

Hamvasztásos temetés

Created at: 4 months ago | Updated at: 4 months ago

Elvégezzük az elhunyt holttestének kórházból vagy halottasházból a hamvasztó üzembe történő szállítását. Elvégeztetjük a hamvasztást és ezután a hamvakat az Ön által meghatározott helyre, (temető, irodánk stb.) szállítjuk.

Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett. A hamvasztással és a szállítással kapcsolatos tennivalók mellett rendelkezésére állunk a temetéssel kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzésével is.

Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő hamvasztási és temetési kegyeleti kellékeket. Továbbá segítünk a szükséges dokumentumok és iratok beszerzésében, és vállaljuk a kapcsolattartást a különböző intézményekkel.

Mi segítünk a temetés szervezésében és lebonyolításában.

A hamvasztásos temetés költsége alacsonyabb lehet a koporsós temetésénél, de ugyanúgy sok részletből áll össze. A hamvasztásos temetés ára pontosan kiszámítható, munkatársaink segítségére lesznek ebben.

A temetői szolgáltatások árairól itt tájékozódhat »       Szolgáltatási díjak

A hamvasztásos temetés formái

A hamvasztásos temetés több módját is választhatja, attól függően, hogy melyik tiszteletadási formában kíván elbúcsúzni szerettétől. Különbség lehet a búcsúztató szertartásban és a hamvakat tartalmazó urna vagy a hamvak elhelyezésében.

  • Búcsúztató szertartás formák

Hamvasztás előtti búcsúztató szertartás

Ennél a szertartási formánál hagyományos koporsós búcsúszertartás történik. A hamvasztásra csak a búcsúszertartás után kerül sor. Az urna végső helyre történő elhelyezésekor már csak egy szűkebb körű megemlékezés történik, vagy akár ez el is hagyható, például az urna hazavitele esetén.

Hamvasztás utáni urna ravatalozás

Ennél a szertartási formánál az elhunytat elhamvasztják és a temetéskor az urna kerül felravatalozásra. A búcsúszertartás és az urnás temetés egy időben történik. A búcsúztató után a hamvakat tartalmazó urna egyből a végső helyére kerül.

  • Az urna falban való elhelyezése
  • Az urna sírhelyben való eltemetése

Az urnát az erre a célra megváltott, speciális sírhelyben (urnasírhely) helyezik el, hasonlatosan a koporsós temetéshez.

Az urna otthon való elhelyezése

Megfelelő dokumentálás mellett lehetősége van a hamvakat tartalmazó urna hazavitelére és a kegyeleti szempontok betartása mellett, saját ingatlan területén elhelyezésére.

Egyéb, speciális módok

Egyedi engedélyezéssel, megfelelő dokumentálás mellett, lehetőség van a hamvak speciális helyen való eltemetésére vagy elszórására. Ezekhez a módozatokhoz egyedi engedélyezés és elbírálás szükséges.