2020. július 09., csütörtök| Lukrécia, Veronika, Hajnalka
Igazgatási szünet a Tiszacsegei Polgármesteri Hivatalban
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Tiszacsege Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2020. (I. 30.) KT. számú határozatával a Tiszacsegei Polgármesteri Hivatalban 2020. július 20. napjától 2020. július 31. napjáig tartó igazgatási szünetet rendelt el, mely időszak alatt az ügyfélfogadás szünetel.
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A kezelés pontos időpontja: 2020. július 7. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 8-9. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
A lakosság tűzmegelőzési ismereteinek felmérése és fejlesztése
Az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség (OTF) a lakosság tűzmegelőzési ismereteinek felmérése és fejlesztése céljából online felületen kitölthető interaktív tűzvédelmi teszteket készített, illetve továbbiakat készít.
E.ON üzemszünet értesítő
Tájékoztatjuk önöket, hogy településükön tervezett áramszünet lesz.
Összefogással a gyermekekért, a Kárpát-medencei magyarságért
Kérjük, csatlakozzon Ön is a Magyar Örökség díjas programhoz, a búzagyűjtéshez, mely idén, Trianon után száz évvel, immár tizedik alkalommal kerül meghirdetésre!
Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadás szüneteléséről
Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt a Tiszacsegei Polgármesteri Hivatalban 2020. július 2. napján (csütörtökön) az ügyfélfogadás szünetel.
Tájékoztató a „Nyári diákmunka 2020." program indításáról
A 2013-2019-es évekhez hasonlóan az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2020" elnevezéssel munkaerőpiaci programot indítanak. 
Afrikai sertéspestis miatt szigorúan korlátozott terület bővítését elrendelő határozat
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal eljáró Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály elsőfokú élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatósági jogkörében eljárva meghozták az alábbi határozatot:....
E.ON üzemszünet értesítő
Tájékoztatjuk önöket, hogy településükön tervezett áramszünet lesz.
Tájékoztatás a földi szúnyoggyérítésről
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
E.ON üzemszünet értesítő
Tájékoztatjuk önöket, hogy településükön tervezett áramszünet lesz.
Lakossági fórum meghívó
2020. június 23-án (kedden) 17:00 órai kezdettel lakossági fórumot tartunk a Szolgáltató Csarnokban (4066 Tiszacsege, Fő utca 43-45.)
Tiszacsege Kommunális Szolgáltató Szervezet pályázatot hirdet sírásó munkakör betöltésére
Kijelölt sírhely kiásása,behantolása,temetés után a sírok közötti hely rendberakása. Halottszállításban való közreműködés, halott elhelyezése hűtőbe. Temetési szertartáson való aktív részvétel (ravatalozás, a halott szállító járműbe történő elhelyezése, virágok, koszorúk kiszállítása). Temető területén fűnyírás, szemételtakarítás, téli hónapokban hóeltakarítás, síkosságmentesítés.
Tiszacsege Kommunális Szolgáltató Szervezet pályázatot hirdet vízkezelő munkakör betöltésére
Medencék karbantartása, javítása, tisztítása, megfelelő hőfokú vízzel való ellátása. A medencék állagának megőrzéséhez szükséges javítási munkák elvégzése. A strand területén karbantartási feladatokban való közreműködés (fűnyírás, szemételtakarítás, téli hónapokban hóeltakarítás, síkosságmentesítés).
E.ON üzemszünet értesítő
Áramszünet helye: Tiszacsege-Nagymajor teljes település. Ideje: 2020.06.19., 09:00-16:00 óra között
Tájékoztatás a Magyar Falu program keretein belül megújult Központi Ügyelet és orvosi rendelőjéről
2020. június 11-én (csütörtökön) 14:00 órai kezdettel átadásra kerül a Magyar Falu program keretein belül megújult Fő utca 42. szám alatt található Központi Ügyelet és orvosi rendelő.
Afrikai sertéspestis miatt szigorúan korlátozott terület bővítését elrendelő határozat
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal eljáró Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály elsőfokú élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatósági jogkörében eljárva meghoztam az alábbi határozatot:....
Felhívás a villamos hálózatok környezetének tisztántartására
Az E.ON Tiszántúli Áramhálózat Zrt. felhívja az ellátási területén lévő ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket- ideértve a természetes- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat- a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére.
E.ON üzemszünet értesítő
Áramszünet ideje: 2020.07.02., 09:30-16:00 óra között
Tájékoztatás a helyi önkormányzati választás óta eltelt időszak alatti első nyertes pályázatról
Döntés született a TOP-2.1.3-16 Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című pályázatban.

Közlemény a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban (2020. 04. 14.)

Létrehozva: 2 hónapja | Módosítva: 2 hónapja

Tisztelt Tiszacsegeiek, kedves barátaim!

Kereken egy hónapja, hogy a koronavírus felborította a hétköznapjainkat. Magyarország kormányának gyors, hatásos és eredményre vezető intézkedései miatt nyugodtan kijelenthető, hogy Magyarországon a vírus terjedése jelentősen lassabb, mint a nyugat-európai országokban.

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ezt a vírust elkerülni nem tudjuk mi sem. Előbb vagy utóbb, de begyűrűzik hozzánk is, hiszen a 21. században a világ minden tája szoros összefonodásban van egymással. Gondoljanak csak bele, hogy ha valaki rendel az internetről egy terméket, vagy vásárol a boltban, hány kézen (és országon) megy az keresztül, mire a postás vagy a futár kiszállítja azt a tiszacsegei lakcímre. Minden, amit tehetünk a vírus megelőzése érdekében az egyéni szinten kezdődik – Önöknél, az otthonukban. A megfelelő védekezéssel, a javaslatok megfogadásával és a személyi higiéniai szabályok betartásával mi, tiszacsegei lakosok megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy elejét vegyük a vírus megjelenésének a városunkban.

Önkormányzati szinten hozhatunk bármilyen intézkedést, szigorítást – a valóságban nincs hatáskör azok betartatására vagy szankcionálására akkor, ha valaki azt nem tartaná be. A hatósági határozattal karantén alá vont, továbbá az önkéntes karantén időszakot töltő személyek száma folyamatosan változik, ami abból ered, hogy rengeteg dolgos-szorgos tiszacsegei lakos vagy hozzátartozója dolgozik valamely nyugat-európai országban – és elkezdtek hazatérni. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a puszta tény, hogy valaki külföldről hazatért nem azt jelenti, hogy megbetegedett.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy olyan nagyszerű város polgármestere lehetek, mint Tiszacsege, amit olyan kivételes lakók laknak, mint Önök. Köszönhetően az Önök példaértékű és szabálykövető hozzáállásának, Tiszacsegén nincs koronavírusra pozitívan tesztelt személy. Ez egy hatalmas eredmény, joggal lehet büszke minden egyes tiszacsegei lakos saját magára, hiszen a jelenlegi járványügyi helyzetben mindenkinek hozzá kellett tennie a saját részét, hogy ez az állítás megállja a helyét.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tiszacsegei lakosok tájékozott része következetesen és bölcsen megfogadja a kormány és az önkormányzat kéréseit, amely a társadalmi távolságtartásra és személyi higiéniára vonatkoznak. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem mászkál és leskelődik mások után azt firtatva, hogy ők mit csinálnak. Mindig lesznek olyanok, akik a Kormány döntéseivel ellentétesen viselkednek és cselekednek, de ahogy a mondás tartja: „mindenkinél ott az értelem”.

Mint Tiszacsege Város Polgármestere, én elismerem az Önök erőfeszítéseit és áldozathozatalát ebben a kiélezett, türelmünket próbára tevő helyzetben. Éppen ezért, mindaddig amíg Magyarország Kormánya a járványügyi helyzet kapcsán nem lép fel szigorúbban országos szinten, úgy én sem érzem magam erre felhatalmazva helyi szinten. Tiszacsege Város Operatív Törzse a járványügyi helyzetet illetően kivétel nélkül, mindig a Kormány döntéseivel összhangban hozza meg döntéseit, amennyiben olyan döntés születik kormányzati szinten, amelynek helyi relevanciája van.

Elhiszem és tisztában vagyok vele, hogy sokuk már telítődtek a koronavírussal kapcsolatos információkkal. Elég bekapcsolni a tévét, a rádiót, a közösségi médiát vagy az internetet – mindenhol azzal szembesülünk, hogy a koronavírus éppen melyik országban hány halálos áldozatot követelt, vagy okozott megbetegedéseket. Az információs társadalom aktív tagjaként nap mint nap találkozom én is ezekkel az információkkal, adatokkal – pedig munkám során nekem nagyságrendekkel kevesebb időm van otthon lenni, és telítődni ezekkel a hírekkel a média által, mint azoknak, akik bölcsen otthon maradnak. Megértem, hogy sokakban ez feszültséget és aggodalmat kelt, hiszen bármilyen okból adódóan sokan a saját életvitelünkön érzékeljük a járványügyi helyzet különböző vonatkozásait. Azonban arra kérek mindenkit, hogy próbáljon megnyugodni, hiszen mindezektől függetlenül az életünk megy tovább és hiszem, hogy a nagyszerű tiszacsegei lakosok életében vannak olyan személyek, kihívások és elfoglaltságok, amelyekre összpontosítva az aggodalom helyét átveheti az önzetlenség, bajtársiasság és egymásra figyelés.

Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy a járványügyi helyzetet illetően mindig a leghitelesebb forrásból tájékozódjanak, amely jelen esetben a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon elérhető információk jelentik.

 


Fekete Gergő
Polgármester